1998 » 1996

Koncertna fotografinja

V 2. letniku srednjega šolanja na smeri grafičnega oblikovanja, pri šestnajstih letih, se začne resno zanimati za fotografijo. Z željo po lastnem fotoaparatu “žrtvuje” 2 meseca šolskih počitnic med 2. in 3. letnikom, za poletno delo za tekočim trakom v takratni Mehanotehniki, sorodnik pa ji za tako zaslužen študentski denar, konec leta 1987, iz Amerike prešverca takrat enega najbolj aktualnih Canonovih fotoaparatov, T70.

V tretjem letniku srednje šole, smeri Grafično oblikovanje, pri sedemnajstih letih, pravzaprav še brez prave strokovne podlage, sprejme nepričakovano povabilo urednika revije Ritam na podlagi videnih fotografij in začne fotografirati za takrat vodilno glasbeno revijo v Jugoslaviji, pri čemer pokriva vso alternativno sceno v Sloveniji.

Leto kasneje prejme povabilo in svoje fotografije začne objavljati tudi v zagrebški glasbeni reviji Heroina, po srečanju z Marjanom Ogrinc na Novem Rocku istega leta pa še za ljubljansko Glasbeno Mladino, njene koncertne fotografije pa so objavljene tudi v skorajda vseh slovenskih neodvisnih fanzinih tistega obdobja.

Več iz referenc ...